Zamena iPhone baterije Beograd
/ By iphonesrbija / iBlogiPhone Servis / / 0 Comments

Kada je potrebno zameniti iPhone bateriju

Vreme je za zamenu iPhone baterijeDa li ste se već navikli na slabije performanse Vašeg telefona i prihvatili ih kao deo svakodnevice? Da li se uređaj naprasno gasi iako baterija pokazuje da imate još 20-30-40%? Da li Vam nedostaje vreme kada su se aplikacije otvarale brzo i kada ste mogli da gledate klipove na YouTube-u iako vam je baterija na 5%? Najverovatnije rešenje je zamena iPhone baterije.

Dotrajala baterija stvara velike probleme i sprečava Vas da normalno koristite svoj iPhone.

Litijum-jonske baterije imaju svoj životni vek. Većinu uređaja na tržištu mobilnih telefona proizvođači prave tako da izguraju svoj garantni rok od dve godine bez nekih većih problema u radu i performansama. Prevedeno u životni vek baterije pametnog telefona te dve godine su oko 700 ciklusa punjenja i pražnjenja. Kada taj period prođe kapacitet baterije osetno opada. Obzirom da su iPhone telefoni kvalitetni uređaji koji mogu potrajati i do 5 ili 7 godina uz neko umereno korišćenje, važno je ipak imati u vidu da baterija ima životni vek koji je znatno kraći od toga i da je dve godine korišćenja optimalno vreme za zamenu baterije, ukoliko se javlja neki od problema koje ćemo ovde navesti.

Kriva promene voltaže kod iPhone 6 baterije

1. Vaš iPhone se naprasno gasi

Ukoliko se Vaš telefon gasi sam od sebe kada je baterija polu-puna ili kada su hladniji dani, moguće je da je vreme za zamenu baterije. Na nekim modelima (iPhone 6s i 6s Plus) problem sa gašenjem na hladnom vremenu je izraženiji, a uzrok može biti falična baterija koje je Apple ugrađivao u neke serije ovih modela. Zbog ove greške, pokrenut je i besplatan program zamene ovih baterija.

Ukoliko se Vaš uređaj ne kvalifikuje za Apple program zamene, a pre nego što se odlučite za zamenu baterije, treba probati sa "kalibracijom", koja u nekim slučajevima može rešiti problem. Kako biste ponovo kalibrisali svoj uređaj ispratite sledeće korake:

  1. Koristite svoj iPhone dok se sasvim ne isprazni i ugasi.
  2. Priključite svoj telefon na neki provereni punjač i dopunite ga bez prekidanja do 100%.
  3. Kada je uređaj skroz napunjen, uradite hard reset (Force Restart) tako što držite istovremeno power/sleep/wake i home dugme dok se na ekranu ne pojavi Apple logo (tj. donje volume dugme i power/sleep/wake na modelima iznad iPhone 7).

Ukoliko to ne rešava Vaše probleme sa baterijom, onda je veoma moguće da je baterija zrela za zamenu.

ZAMENA IPHONE BATERIJE

2. Naduvena baterija

Ovo je sigurno najočigledniji znak da je neohodna zamena baterije. Simptomi koje možete da uočite u ranim stadijumima jesu odvajanje ekrana od kućišta (najčešće krene sa leve strane uređaja), “razlivanje boja” pri jačem pritisku na ekran ili “klackanje” ekrana kada pritisnete ćoškove. Naduvena baterija ne samo da ne može da radi optimalno već predstavlja i potencijalnu opasnost obzirom da je sačinjena od toksičnih komponenti.

Često je slučaj da ovakva baterija trajno ošteti sam ekran na iPhone-u, a obzirom da se deformacija kada jednom krene, dešava jako brzo, bitno je reagovati čim vidite prve znake nadutosti baterije.

3. Imate iPhone 6 ili neki stariji model - i izgleda da se dosta usporio

Ukoliko koristite iOS 11 ili neku verziju nakon ove moguće je da je čitav operativni sistem usporen zbog dotrajale baterije. To možete proveriti tako što kliknete na Settings / Battery / Battery Health (beta). Ukoliko Vas tu sačeka ovakva poruka "This iPhone has experienced an unexpected shutdown because the battery was unable to deliver the necessary peak power", Vaš telefon se “muči” zbog dotrajale baterije i ne može da radi punom snagom.

4. Vaš telefon radi samo na punjaču

Ukoliko se telefon pali samo kada je priključen na punjač i funkcioniše normalno dok je priključen, onda je vrlo verovatno da je uzrok problema baterija ili konektor baterije. Međutim, ako je baterija u potpunosti "mrtva", telefon ne može da se upali čak ni na punjaču.

Razni problemi na matičnoj ploči takođe mogu da prouzrokuju da telefon ne pokazuje znake života. Kod svakog problema na iPhone-u ili iPad-u, prvo probajte hard-reset, a ako to ne reši problem donesite uređaj na besplatnu dijagnostiku kako bismo utvrdili gde je tačno kvar.

BESPLATNA IPHONE DIJAGNOSTIKA

5. Procenti baterije "luduju"

Procenti iPhone baterijeiPhone baterije imaju svoju kontrolu tj. elektroniku. Nekada ova elektronika prestane da radi kako treba i očitavanje kapaciteta baterije postaje nepouzdano i procenti napunjenosti uređaja drastično variraju. Prvo probajte gore pomenutu "Kalibraciju baterije", a ako ne pomogne rešenje je verovatno zamena.

6. Vaš telefon se jako greje

Litijum jonske baterije unutar iPhone uređaja generišu toplotu prilikom punjenja ali su i dizajnirane tako da internalizuju toplotu, i da time štite ostatak uređaja od preteranog grejanja. Kada primetite da je Vaš telefon često vruć, trebalo bi testirati bateriju i nakon toga uraditi zamenu iPhone baterije ukoliko je potrebno.

Kako zameniti iPhone bateriju?

Profesionalna zamena iPhone baterije.Apple svoje uređaje dizajnira tako da budu izuzetno teški za servisiranje. U samo projektovanje uređaja su uključene sitne ili manje sitne "začkoljice" koje imaju za cilj da otežaju popravke. Tako je i zamena iPhone baterije, nešto što bi trebala da bude jednostavna procedura na mobilnom telefonu, za laike relativno komplikovan proces koji zahteva stučnost, znanje i iskustvo.

Zbog svega toga je jako bitno da se otvaranje uređaja i zamena baterije obavi profesionalno i bez improvizacija.

Zamena baterije za iPhone kod nas u servisu u Beogradu, je brza procedura, najčešće završena za svega sat ili dva, nekada i kraće (zavisno od trenutne zauzetosti naših servisera). Nudimo i besplatnu uslugu preuzimanja i naknadne dostave uređaja na željenu adresu - iPickUp!

Više informacija možete saznati i na našoj stranici:
ZAMENA IPHONE BATERIJE

Write a Comment

Ostavite komentar