/ By iphonesrbija / iBlog / 0 Comments

Predstavljamo: Parking Manijak App

Parking Manijak, neophodna aplikacija za svakog vozača

Parking ManijakParking Manijak je aplikacija koja je već dugo prisutna u Srbiji, ali je do sada bila dostupna samo Android i FirefoxOS korisnicima. Nedavno se na veliku radost iOS korisnika ovo promenilo, tako da je aplikacija konačno postala dostupna i za iOS korisnike.

Aplikaciju je inicijalno napravio Zoltan Fekete (@zoltanf), realizacijom ideje da automatizuje ono sto svakom vozaču svakodnevno odnese određenu količinu vremena, ali i živaca – plaćanje parkinga. FirefoxOS je napravila Zoltanova supruga Vera, a iOS verziju je napravio Bojan Kopanja (@bkopanja), tako da je to “trio fantastiko” koji stoji iza ove aplikacije.

Parking Manijak je aplikacija koja olakšava ljudima uplatu parkinga u praktično svim gradovima u Srbiji. Aplikacija je zamišljena tako da što više olakša dosadno jurenje tabli parking zona u potrazi za informacijom o kojoj se zoni radi i na koji se broj šalje SMS, tako da je sada potrebno da korisnik jednostavno pokrene aplikaciju na svom smartfonu i ona ce sama da zakljuci u kom se gradu i zoni korisnik nalazi. Trenutno, automatsko lociranje zone je dostupne samo u Android verziji, a očekuje se implementacije iste opcije i u iOS verziju u jednoj od sledećih verzija i to se nalazi veoma visoko na našoj ToDo listi!

Aplikacija se, kako je već naglašeno, prvo pojavila za Android platformu i to sad vec davne 2010, tj, 18.04.2010. godine. Sredinom 2013. godine, tj. 14.07.2013. se aplikacija pojavila i za FirefoxOS, a 24.02.2014. je konačno objavljena i potpuno redizajnirana aplikacija za iOS 6+ i uskoro se očekuje implementacija novog dizajna i na preostale platforme.

Android aplikacija je inicijalno radjena 3 meseca, ali se posle toga već evo 4 godine intenzivno radilo na usavršavanju iste i sređivanju baze gradova i parking zona. iOS aplikacija je sa druge strane rađena dobrih 6 meseci. Razlog za ovo je, pored činjenice da je Parking Manijak “side project” sad vec tročlanog tima koji se radi uz full time posao, bila i potreba da se za izradu iOS aplikacije napravi kompletan WEB backend i API putem kojeg aplikacija komunicira sa online bazom čime je osigurano da svaki korisnik dobije brzo i lako najnovije podatke čim se isti unesu u bazu.

Aplikacija je besplatna, ali je u izradi i “Pro” verzija koja će doneti neke dodatne pogodnosti. O tome ćemo pričati više kada ista ugleda svetlost dana.

Što se tiče planova za budućnost, kao što je već rečeno, jedna od stvari koja će gotovo sigurno da se desi vrlo brzo jeste nastanak Pro verzije aplikacije koja će doneti neke dugo očekivane pogodnosti, pogotovo business korisnicima aplikacije. Takodje, već napomenuto, planirana je i implementacija novog dizajna u iOS aplikaciji i u Android aplikaciju, ali je to i dalje u domenu dugoročnog plana.

Aplikaciju možete preuzeti besplatno preko AppStore-a na sledećem linku:
https://itunes.apple.com/app/id817675885

Sajt:
www.parkingmanijak.com
Twitter:
https://twitter.com/ParkingManijak

This slideshow requires JavaScript.

Write a Comment

Ostavite komentar