Otključavanje iPhone 3GS

Otključavanje je osposobljavanje telefona za korišćenje i na drugim operaterima van matičnog. Ukoliko je iPhone zaključan tj. ukoliko nije simfree, neophodno je otključati ga da bi mogao da koristi GSM funkcije u Srbiji.

Način otključavanja zavisi od modela, verzije softvera u telefonu, kao i od matičnog operatera preko koga je iPhone kupljen.

Jedini trajni način otključavanja je IMEI Simfree Otključavanje. Preko ovog servisa, vaš iPhone postaje trajno otključan za bilo koju mrežu i moguće je raditi update na najnovije verzije softvera. Ovo otključavanje ne zahteva ‘jailbreak’.

Za najnovije informacije o mogućnostima otključavanja različitih modela iPhone-a, pogledajte na stranici sa najaktuelnijim informacijama za otključavanje iPhonea.

Jalibreak

Jailbreak podrazumeva uklanjanje softverskih ograničenja u originalnom Apple iOS softveru. Nakon jailbreak-a, nad uređajem imate veću slobodu manipulacije operativnim sistemom i on vam omogućava između ostalog instalaciju programa koji nisu odobreni od strane Apple-a, razne dodatke i ekstenzije, teme i drugo.

Jedna od bitnih prednosti jailbreak-a kod nas je mogućnost podešavanja identifikacije poziva koja polovično radi preko naših operatera, zbog izostanka Srbije sa liste podržanih zemalja kada je iPhone u pitanju.

Mogućnost jailbreak-a zavisi kako od modela iUređaja tako i od verzije operativnog sistema (iOS-a). Da li je moguć jailbreak za vaš uređaj ili ne, pogledajte u našoj jailbreak tabeli.